2011-03-12

gambar tsunami di japan

assalamualaikum..


heran aku bila bukak pesbuk je mesti ada status pasal jepun.. yang tak tahan tuh ada gak status nakal2 yang tulih camni "moga maria ozawa selamat''.. pelik aku apasal la banyak status yang mendoakan maria ozawa neh..rupa-rupanya jepun dilanda tsunami..baru perasan tiap kali bukak gogle mesti ada benda ni.. :


Tsunami Alert Waves expected across the Pacific region, caused by 8.9 earthquake in Japan..
Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guina, Hawaii, and others. Waves expectd over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan


aku ni memang slow+lembap+lambat sket kalo berita2 camni..maklomlah tak kena kat diri sendiri..jenis tak amik kesah la..tapi bila tengok orang post video2 dari youtube kt pesbuk pasal tsunami..subhanallah baru aku taw terok rupanya..tu la..nama je dok online hari2 tapi hal-hal dunia jarang nak amik tahu..isk3..


ni gambar2 yang aku search.. :)
















harap-harap kita kat malaysia ni selamat semuanya..

DOA KETIKA DITIMPA BENCANA :



Tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Yang Maha Agung lagi Maha Lemah Lembut. Tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Tuhan Arasy yang agung, tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Tuhan langit dan bumi da Tuhan Arasy yang mulia.


sumber dari SINI

1 comment:

  1. semoga mereka yang berada di jepun tidak terkena bahana radiasi nuklear yang dikatakan dalam keadaan berjaga-jaga itu..


    Oh sayunyer hati me bila terkenangkan bayi yang masih kecil tak tahu apa-apa terkena bahang sinaran radiasi tu...

    ReplyDelete