2011-03-21

praktikum fasa 1 *part 2*

hi..

hari ni 1st day aku kt s.k taman intan..nak kata seronok boleh la..semua tak macam aku duga..1st day aku kat sana biasa2 ja..nak kata seronok tadak la sangat..cuma terasa macam aku tengah berPBS (pengalaman berasaskan sekolah) bukannya berprektikum..huu..sekolah tip top..guru besar lagi la..cikgu2 kt sana semua baik2 ramah2..tukang2 kebun, cleaner, makgad,pakgad pendek kata suma memang meletop la..tu tak tengok kawasan sekolah lagi..ya ampunnn..dengan toilet macam R&R yang sentiasa dijaga dan dicuci, kantinnya yang  berkilat2, pekerja2 kantin yang da bommm..fuhh..dah2..tak larat dah nak cerita..

ok..balik pada topik tadi..pagi2 sampai neves la jugak takot kena berucap ka apa ka kt assembly..pastu jalan2 la cari ofis nk g lapor diri..masa nak cari ofis tuh tertanya2 la jugak apsal la skolah ni sunyi sangat..tengah bercuti lagi ka..ramai tak datang ka..lepas kuar dari ofis tuh cikgu ajak join assembly..pegi la join terkejut aku tengok2 student yang sangat padat..kalo tengok infrastruktur sekolah ni dengan besarnya, meletopnya mesti tak percaya cuma ada student banyak ni je..huu..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ni la student2 sekolah aku..ramai x??muahahaha..kalo korang perasan dari ujung yang pakai baju biru tuh budak prasekolah sampai la kt hujung baris laki ni budak year 6.. :D

tengoklah bangunan dia kt belakang tuh..nala punya besaq yang boleh tampung beribu2 murid..sekali budak kt sekolah tak sampai sratuih.. :)


p/s : bahagianya jadi guru besar sekolah ni.. (,'')(",)

2011-03-20

praktikum fasa 1 *part 1*

assalamualaikum...

tak sampai brapa jam je g aku akan ke sekolah sok untuk prektikum fasa pertama..tataw nk cakap tengah rasa apa..nak kata neves ada la sket..bohong la kata kalo tadak langsung kan..nak kata sronokkk jauh panggang dari api la..nak kata teruja ouchhh ada la sket2..suma s0-s0 ja..tak ley nak bayang gumana rupa esok hari yang bakal menjelma..hurmmm...harap2 suma berjalan dengan lancar dan baik untuk esok hari dan hari2 mendatang..aminn.. :)

ni sekolah aku bakal p esok.. :)




sekolah kebangsaan taman intan..here i come...!!!


gudnite peeps..muuuaaahhhx.. :D

2011-03-17

erti hidup

-gambar takde motif-


aku

semakin lama semakin kenal dengan diri aku sendiri
semakin lama semakin banyak pengalaman dikutip
semakin tahu bagaimana mahu handle sesetengah gelagat manusia
tapi

aku juga semakin berubah
sarcatism menjadi biasa bagi aku
aku makin tidak selesa
sesetengah gelagat manusia menyakitkan mata
aku tahu mungkin kamu..kamu..kamu..kamu..semakin tidak selesa dengan aku

tapi
 maaf..maaf..maaf..maaf
mungkin inilah aku yang sebenar
mungkin kamu..kamu..kamu..kamu perlu belajar menerima kekurangan aku sepertimana aku menerima kekurangan kamu dan keburukanmu.
maaf..aku tak mampu lagi berpura-pura seperti kamu..
bukan sebab tiada respect terhadap kamu..kamu..kamu..kamu
mungkin cuma chemistry antara kita semakin pudar
atau mungkin aku juga yang terlalu emosi.. (':


people's bullshit and fakeness are the main reason why i like to be alone.. :)

2011-03-12

gambar tsunami di japan

assalamualaikum..


heran aku bila bukak pesbuk je mesti ada status pasal jepun.. yang tak tahan tuh ada gak status nakal2 yang tulih camni "moga maria ozawa selamat''.. pelik aku apasal la banyak status yang mendoakan maria ozawa neh..rupa-rupanya jepun dilanda tsunami..baru perasan tiap kali bukak gogle mesti ada benda ni.. :


Tsunami Alert Waves expected across the Pacific region, caused by 8.9 earthquake in Japan..
Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guina, Hawaii, and others. Waves expectd over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan


aku ni memang slow+lembap+lambat sket kalo berita2 camni..maklomlah tak kena kat diri sendiri..jenis tak amik kesah la..tapi bila tengok orang post video2 dari youtube kt pesbuk pasal tsunami..subhanallah baru aku taw terok rupanya..tu la..nama je dok online hari2 tapi hal-hal dunia jarang nak amik tahu..isk3..


ni gambar2 yang aku search.. :)
















harap-harap kita kat malaysia ni selamat semuanya..

DOA KETIKA DITIMPA BENCANA :



Tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Yang Maha Agung lagi Maha Lemah Lembut. Tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Tuhan Arasy yang agung, tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah, Tuhan langit dan bumi da Tuhan Arasy yang mulia.


sumber dari SINI

2011-03-07

kawan

kawan..

kau tikam aku
sakit tahu tak??
mesti kau tak tahu kan..
sebab kau tak rasa apa aku rasa

tapi

tapi

tapi

aku tak kesah..

kalo kesakitan aku boleh puaskan kau
kalo kesedihan aku ni boleh gembirakan kau

sebab

sebab

sebab

 aku pon penah tikam orang jugak
aku dah rasa apa orang rasa
mungkin ni balasan aku
aku redha

tapi 

kau..

kau..

kau..

 bina kebahagiaan atas kesedihan aku..
ambil kesempatan atas kesusahan aku
tima kaseh bebanyak kawan
hanya Allah yang layak membalas.. 

2011-03-04

lesson for today : 
NEVER ever TRUST anybody unless yourself

2011-03-01

a day to remember *part 3*

hi..assalamualaikum..

gambar2 ni dah lama..tapi baru gedik2 nk update sebab sebulan dua ni busy teramat2 busy dengan tido..haha
ni masa bulan 1 aitu aku pegi hadyai..tak banyak pon gambar sebenarnya sebab sibuk cuci mata sampai terlupa nk bergambar.plus camera lak tertinggal..cuma ada sekeping dua je yang boleh jadi jadi kenang kenangan..huu.. :(

ni sempadan nk masok thailand dh..

oppsss..gambar senget..lupa nk rotate..haha..ni kt dannok..kalo korang nk pegi sana aku suggest restaurant ni..makanan dia sedap2 belaka..nyum3..


ni pulak kt pasar terapung..ala.yang diorang jual semua makanan atas sampan..makanan dia kt sini suma murah2 n unik2 belaka.. :)



yang ni kt pasar terapung gk.*abaikan gaya penulis yang silang kaki macam tettttt...


comey tak gelas ni??abang yang jual tuh kata gelas ni muka sailarmoon tapi aku tengok macam katun ape je..


nk jugak bergambar abang gila glemer ni..haha


time ni dah balik dah dari pasar terapong..ni time kitorang meronda2 kt bandar dia...nak masok makan mekD..tapi kang tak pasal2 terkena daging piggggyy.. :D



jeng..jeng..jeng..kenalkan..ni la si cantik  yang support saya sepanjang 2hari 1malam kt sana..tima kaseh cik yon..i sayang u laju2 ketat2 erat2 rapat2..haha.. bertuah dapat kawan ngan kamu..tengs sebab temankan saya buat border pass..support makan minum tempat tinggal saya kat sana..layan kerenah saya nak beli tu beli ni..tolong saya cari beg comey2..tengs 4 everything..

i will never forget our memories over there..