2011-02-27

sabar

saya :

perlukan kesabaran yang kuat untuk menghadapi semua ni
perlukan lakonan yang mantap untuk menjaga semua hati  *even hati saya sendiri dilukai..
benci dengan perasaan saya sendiri
rimas dengan keadaan sekeliling
serabut dengan apa yang terjadi..
tak sangka ada kawan sebegini
menyesal pertaruhkan kepercayaan diri..



2011-02-20

dua tiga hari ni selalu sangat moody
cepat sangat nak marah
sensitif plak tak kena gaya
tu la akibat kuat sangat memendam rasa..
kekadang dah rasa macam orang gila..
tunggu masa ja nk dihantar ke hospital sakit jiwa..

ya Allah..buangkan segala prasangka buruk ni dalam minda..
saya sayang mreka berdua..
melebihi segala-gala..
kalaulah mereka tahu apa yang tersirat dah tersurat dalam jiwa ni
pasti tiada sesiapa yang terluka..


ya Allah..i need strenght..give me a strenght.. :(

2011-02-19

backstabber



sabar jelah..mulut orang memang macam tuh..
bukannya aku takot sangat kt backstabber..
tapi aku taw tadak sapa kt dunia ni boleh percaya..
kawan???tadak makna la..
even aku ramai kawan yang baek2 hati yang selalu amik berat pasal aku..
tapi tadak sapa pon boley percaya..macam aku penah tulih kt entry ni ..
dulu-dulu kecik masa zaman tak kenai dunia boleh la semua benda nk mengadu domba kat kawan..
dalam biodata siap wat list lagi sapa kawan baek..kawan karib..kawan spesel..kawan sejati..kawan biasa..huh
taik la suma tuh..sekarang ni jangan kata nk cari kawan bek..nak cari kawan biasa pon kena hati-hati..
memang la tak semua orang macam tuh tapi better sediakan payung sebelum hujan..rambut sama hitam..hati warna warni..sapa taw..bukannya nak prejudis sangat kt kawan..tapi pikirlah sendiri..
kalo kawan betoi2 kawan.. takkan ada pepatah.. kawan time senang suma cari..time sedih suma lari..
sebab tuh apa-apa aku prefer mengadu domba kt family lagi..senang..selagi boleh simpan aku simpan..
aku bukannya nak kata aku bek sangat..jujur cakap aku sendiri pon tak boleh percaya jugak.. so moral of da story.. terpulanglah kt diri sendiri..fahamilah sejauh mana keakraban dilalui bersama..keseronokan diwujudkan bersama..bahagia dicipta bersama..susah senang bersama..tapi kawan tak selamanya bersama..itulah K.A.W.A.N.



NOTAKAKI : Sahabat yg baik adalah yg sering sejalan dgnku & yg menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas aku mati - imam syafie-



2011-02-18

a day to remember *part 2*

hi assalamualaikum..

ini entry bergambar..takdak apa2 yang menarik untuk pembaca sekalian alam tapi untuk aku ini adalah a day to remember forever n ever n ever..

nak skodeng scroll la ke bawah.. :)




midah..tima kaseh banyak2 sebab selalu bagi aku terapi gelak kuat2 sampai aku ingat aku sorang ja yang bernafas dalam dunia neh :D


kami suma hantu mekD..hasilnya lihatlah apabila hanya bekas2 kosong saja yang ditinggalkan kami.. 


 

masa ni dok full lg..ayaq pon x larat nk prabeh lagi..



tengok gambaq eskrem tuh tiba2 terliuq plak..nyum3..

lepas kami mengisi perut hingga bulat...kami pergi mencuci mata di kawasan2 yang jejaka agak penuh untuk dipandang-pandang dan di jeling-jeling..







susunan mengikut saiz..aku kan paling ''kecik'' kenala dok hujung skli..muahahahaha.. :D



muka tersenyum hati merintih siapa yang tahu.. (':


yayang.. aku sayang hang terok2 la..tengs sebab selalu ada kt sisi aku bila aku perlukan hang.. :D

mereka-mereka yang berada di dalam gambar ini adalah kesayangan aku..kawan susah senang yang sentiasa ada untuk aku..walaupun masing-masing dah jauh aku tetap ingat ampa semua sampai mati..tengs 4 being my fren..i syg u oll ketat2 lah..hahaha.. ;)


surat cinta

1st




''Allah tidak akan mengambil dari kamu sesuatu yang kamu amat cintai 
kecuali Dia menggantikan pada kamu sesuatu yang lebih baik dari apa yang kamu cintai..''
ayat ni ayat sedap hati kah??oh tidak kawan2..percayalah..aku dah betul2 lepaskan dia dari hidup aku..
percayalah kalau sebelum ni memang hati aku untuknya tapi aku yakin setiap yang berlaku ada hikmahnya..mungkin Allah sengaja temukan aku dengan orang yang salah sebelum aku jumpa dengan orang yang betul2 dalam hidupku..


untuk dia..tengs 4 everything..semoga kau berbahagia.. :)
*********************************************************************************


2nd


u..tengs la sebab selalu ada kt sisi i bila i perlukan u..tengs sebab selalu dengar kisah2 hati i..kisah2 hidup i..sory sebab i bukan kawan yang baek untuk u..u terlalu baek untuk i..tengs sebab selalu membahagiakan hidup i selama ni..i sayang u laju2 lah..haha.. :)


nah i tempek picture ni untuk u..sebab bila i tengok langit truih i ingat kt u..muahahaha.. :D





****************************************************************