2010-11-25

a day to remember *part 1*


ohhh..ini entry bergambar..

mari kita lihat kanak-kanak comel sedang riang gembira bergelak ketawa 
sambil menghilangkan duka lara di jiwa sebelum mereka mengambil peksa..


sesampainya disana tanpa membuang masa mereka terus bercengkerama ;





sebelom masok kena pakai jam dulu..barulah boleh melangkah ini tempat..


jalan menuju kebahagiaan  ^_____^


 mari kita mengadakan mesyuarat pohon kelapa dahulu yaa sebelum mandi manda..



acara mandi dimulakan :




setelah penat berendam mari rehat sebentar bersama buaian..




matahati hampir terbenam..ayuh kita pulang.. ;(





ohh..thank you kawan-kawan kerna sudi mengheret diriku bersama-sama anda semua..
saya sangat gembira
senyum sampai telinga.. ^____________^



2010-11-24

keluh kesah



arghhhhhh....

tekanan perasaan

serabutnya hidup..

perut makin gendut..

jerawat koi banyak..

muka makin bulat..

pergerakan semakin perlahan..

aku makin malas..

demnn..

grrrrr....

p/s : sebelum masok maktab balik nanti kena buat sesuatu ni..kalo tak jenuh bernanah telinga dengaq kutukan demi kutukan..

2010-11-21

semester dah habis


tengok budak gemok kt atas ni..budak ni lah yang selalu main banyak masa final exam..bila nak study je malas..bila nk buat assignment ja liat..bila nk wat amali je lenguh2 badan tapi bila time makan fuhhh..segala-galanya aman.. : D

ok ok stop..cuti da stat seminggu yang lalu..aku nk mintak maaf kalo ada salah silap dekat kau..kau..kau dan kau..mama pesan kena mintak maaf takut2 nanti tak sempat..dalam sebulan macam2 boleh jadi...lagipun b4 nk masuk sem baru n tahun baru kena la hapuskan dosa lama dulu..muahaha..

senarai list kesalahan dekat kawan-kawan :

  1. jeling-jeling time exam pastu copy paste..
  2. cilok makanan, sedut ayaq ais pastu wat muka kering
  3. pinjam pen orang buat2 lupa nk pulang
  4. conteng wall FB korang merepek bukan2..
  5. sengaja tak balas sms korang sebab malas
  6. lambat bayar hutang korang pastu kekadang wat2 lupa
  7. jumpa kt koridor pastu tetiba dok sepak terajang korang
  8. guna harddisk korang lama2..dah bukak banyak folder baru perasan tu orang punya..
  9. makan terlupa nk ajak korang. pastu tengok dok telan ayaq liuq ja..kesiaaaannnnn
  10. sengaja kutuk korang depan2..nk bg korang malu bila orang gelak..(gila keji punya prangai)
  11. gosip2 dalam erti kata lain mengumpat korang terok2 tanpa pengetahuan korang..
  12. gelak kuat2 dalam kelas sampai korang menyampah
  13. tarik muncung panjang2 depan korang bila tersentap sket
maap la kalo2 ada lagi yang terlepas pandang tak masokkan dalam list..sory sory sory weh..nampak sangat banyak salah ..huu..sebenarnya it's not easy to get along with others kan?kn?kn?sometimes,  i do things that get me into trouble. not sometimes but often.. hee..that why lah, saying "maaf" maybe can help, after apologizing, i'm might feel a little better (hope korang probably will too yaa) *peace*


happy holiday semua..selamat menggemokkan badan ye suma..harap2 aku sorang tak gemokk..marilah rakan-rakan sertai aku kita gemokkan badan.. ^_______^

2010-11-07

terima kasih Tuhan

Bismillahhirrahmanirrahim...

Alhamdulillah aku masih bernafas untuk mengupdate belog ini..
exam is around da corner..
tataw la napa kali ni penyegan nk mampoih..
jeneh study last minute..last2 bila da fed up terus *pasrah*..

hurmm..
tataw la aku patot rasa sronok teterok gelak sampai guling2 jatuh katil atau aku harus sedih teriak meleleh meratap pilu..
yess..aku admit aku seronokkkk sgt sampai ketaq tangan2 nk menaip..
rasa sesak ja nafas ni punyala seronokkk teterokkk..
tak sia sia aku tunggu sampai 2 tahun..
berkat kesabaran aku..akhirnya.. PENANTIAN ini sangattttt la berBALOI BALOI..
aku tunggu hari ini saat ini jam ini minit ini untuk aku gelak sepuas hati sebenarnya..
tapi dalam masa yang sama aku rasa sedih..
sedih yang aku seniri tataw kenapa aku perlu rasa cmtu..patotnya seronok la kan??huh..!!

terima kasih Tuhan
sebab sudi dengar rintihan sedih luka hambaMu ini

Terima kasih Tuhan
Kau susun atur setiap langkah hidup aku
dengan perjalanan dan pengalaman
yang penuh dengan pengajaran dan pembelajaran
tentang apa itu KESABARAN..

nota exam: aku da percaya hidup ini memang ada KARMA..
terima kasih ya Allah.. :)