2010-05-30

jagalah hati jangan kau cemari

kalau boleh aku nak jaga hati semua orang macam hati itu aku yang punya tapi itu pon kalau bolehlah..masalahnya aku tak mampu dan tak boleh..aku da gagal..biarlah 5,6 juta kali pon aku cuba..tapi tetap tak boleh nak memuaskan hati semua orang..bak kata pepatah..
"rambut sama hitam..tapi hati warna-warni.."

aku taw aku dah banyakkan sakitkan hati orang sama ada sedar atau tidak..
aku tak kesah kalo orang nak sakitkan hati aku..tapi aku tanak hati diorang sakit macam hati aku..biarlah aku sorang je rasa sakitnya hati..aku tak kesah..aku da biasa disakiti..hati aku da kental..ahaha..-_-

da prob is aku tak pandai nk jaga hati orang..kekadang akal jahat datang..iblis setan rasuk..
"asek aku je jaga hati kau..ade kau jaga hati aku.."
tapi cepat2 aku tepis..biarlah..biarlah..biarlah..sabar jelah..sabar dan terus sabar..
padahal hati aku Allah je yang tau..saketnya nk jaga hati org..hati sendiri terluka..
tapi aku puas atleast aku da cuba gembirakan hati orang..

pada sapa2 yang selalu sangat terasa hati dengan aku..aku mintak maap..aku akan cuba jagahati kau kau kau orang..insyaAllah..give me a chance I will try to keep your heart I watch all kinds of my heart..


p/s : layan lagu hati yang kau sakiti..sob3.. ;'(((

2010-05-26

sejujur hatimu..

Kau ucapkan kata-kata yang tak ku duga
Bersungguh dirimu melamar hatiku
Oh baru semalam kau nyatakan sangsimu
Tiada pengganti dirinya buatku

Siapakah diriku yang benar buatmu
Seikhlas hatimu
Apa kau rasakan
Di wajah curiga berbicara
Hatiku bukan mainanmu
Ucaplah sejujur hatimu

Ku cukup beranikah ku nyatakan cinta
Apakah benar aku yang kau inginkan
Kau bagaikan sinar
Sememangnya ku gusar

2010-05-22

kemaaafan

hye..dgn rjinnya sy mengeupdatekn belog ini sambil membuang masa menonton puaka niyang rapik..apa kejadahnya dok tengok cerita time2 exam ni..haiishhh..tolong2..bg nasihat sket soh aku p study..huu..malas aih..awat mood x mai2 g neh..dok terbang p mana tataw..haishhh..
masalah jiwa sedang melanda..hilang satu perkara satu lagi datang menjelma..adoiii..mcm2 ragam..mcm2 kerenah..malas dah aku nak amik kesah..slama ni aku je jaga hati kau..ade kau jaga hati aku?ade?ade?ade?wutever..huh..

di kesempatan ini aku nk mntk maap jugak kt semua kalo ade sape2 yang terasa dengan aku..manusia x sempurna mcm aku ni mmg tak lepas dari buat salah
engkau-engkau yang pernah sakit hati dengan cakap cakap kasaq aku yang si mulut capul ini aku minta maaf -_-"
tolong halalkan mulut aku yang susah nak kelik pause walaupon sejam..;p

pada sesiapa yang tak puas hati dengan aku,aku minta maaf jugak..
tolong jangan cakap belakang.tolonglah..tak profesional langsung.. (mcm aku profesional sangat..ahahaha)ok2..back 2 story..kalo betul2 aku membuat engkau2 bermasalah just berfacebook, text atau give me a call.
assalamualaikum. nad, aku ada tak puas hati dengan hang. jom jumpa. kan simple cakap depan depan. kita boleh settle cara baik kn?kn?kn?kat Big Apple.. aku belanja kau bayar..

banyak lagi perkara aku nk mintak maaf sebab aku sedar diri ni..milikNya yang tak pernah sempurna..

kepada sesiapa yang pernah caci mencacing aku dulu,aku maafkan :)
yang pernah fitnah aku macam2 benda..ok aku maafkan ;)
yang pernah tipu aku segala macam mak nenek aku maafkan :)
yang pernah kecewakan aku..aku maafkan :)
yang pernah curi harta benda aku.. aku maafkan :)
yang pernah kutuk mengutuk aku..aku maafkan ;)
yang sering kacau privacy aku, aku maafkan :)
yang pernah perli2 aku..aku maafkan :)
yang sering salah sangka dengan mulut..perangai aku..aku maafkan..
korang2 yang tak kenal aku tolong jgn judge yang bukan2 pasal aku..tolonglah.. haisshhh.. ;)


aku bukan nak cakap yang aku ni baik tahap bewak konon mulia hati nak maafkan semua orang. NO. cuma aku tanak hati yang kotor effect study untuk aku tempur final nanti. ceeewahhh..haishh.. itu saje. so tolong jangan pikir macam macam yang berbaur negative..ada paham??kan da cakap tadi..jangan judge aku bukan-bukan..lupa la tuh..haishhh


hmm tapi.. setelah lama berfikir, i've made my point on something yang kita dah jelas sebabnya. tak semua orang suka kita dan tak semua orang sayang kita sebenarnya. kau buatlah 5ratus 48 juta perenggan minta maaf sekalipon..kalau dia dah benci, tak boleh nak buat apa.. ya Allah, jauhkan aku dari hati macam tu. amin.


dan.. kepada sesiapa yang masih menerima aku dalam hidup anda.. terima kasih. itu pun sudah cukup untuk bawa doa kalian supaya segala urusan aku di dunia akhirat senang dan dipermudahkan.

SELAMAT BERJAYA SEMUANYA..CHAIIYOOK..CHAAIYOOK..AJA-AJA FIGHTING.. ;)

2010-05-16

selamat hari guru

hepy teachers day untuk semua guru-guru kat Malaysia ni..xpecely cikgu2 yang pernah mengajar aku sampai aku pon bakal jadi guru jugak 1 ari nanti..insyaAllah..untuk cikgu2

SK.Jalan Pegawai
SMK Tun Sharifah Rodziah
SMT Alor Star
sekolah2 yg pernah aku buat PBS
pensyarah2 IPG KSAH
dan suma yg bergelar guru..

xlupa jugak untuk cikgu yang penah maki hamun aku dlu sbb wat bising dlm kls..aku igt smpai skrg..malu ooo kna baling duster..auwww..kantoi2..aku bkn jht tp nakal ja sket..besala zaman2 skolah kn..nk pulak dok sebelah geng..pg2 mai skolah reja dok bkk hot story time ckgu dok mengajaq kt depan mo x kna baling duster skali..huu..apa2 pon tu suma knangan maneh pahet masa skolah..bes dok skolah ni cuba x larat mangket pg ja..sama la skang pon..kna mangket pg2 p kls..huk3..
utk kawan2 aku yg suma bakal2 guru..epy tices day..moga2 kita bakal jd guru yg cemerlang gemilang dan terbilang..huu..


p/s : aku nk jd chekgu yg glamer..hrp maklom..;p



2010-05-13

jadual exam ;)


jadual exam dah lama kuar..exam da nk dkt..stdy 1 habuk pon x lg..adoiii..mcm pndai ja..da la sminggu dok umh..buku pon x bwk blk..apa nk jadi tatau aku ni..penyegan nk mampus..huu..sapa2..tlg bg nasihat sket suruh aku p study..ni keja on9 pastu tdoq..bgn mkn..tgok tv smbung tdoq blk..bila gumuk mula la kalut nk diet..diet pon x kurus2..nasib badan la nadiah syazwani oiii..da mmg engkau tuh jnis gumuk kena la terima kenyataan..haha..

ni jadual aku utk semester ni ;)

19/5 EDU 3104 - PENGURUSAN BILIK DARJAH DAN TINGKAH LAKU --> 2.30pm-5.00pm

24/5 PRA 3105 - PERKEMBANGAN KOGNITIF KANAK-KANAK --> 8.30-11am

25/5 PRA 3106 - PERKEMBANGAN KREATIVITI KANAK-KANAK --> 8.30-11am

26/5 PJM 3106 - ANATOMI DAN FISIOLOGI --> 8.30-11am

27/5 PRM 3101 - PEMBELAJARAN MUZIK PENDIDIKAN PRASEKOLAH --> 2.30-5.00pm

28/5 - CABUT BALIK RUMAH....;p


gila bapak straight kot timetable kali..mmpus la aku..jenuh khatam suma ni..sapa2 ada spot tolong huluq2..sama2 lah kita hulurkan tangan ringankan beban..jgn dok mkn sorang
ja..tau la kenyang sorang pon tapi kesian la kt aku yang lapaq ni wey..huu..;p


2010-05-11

it's me not you


whoever i am jus accept me as wut i am ryte now
n please dont expect me 2 be sumone u
2 see..dont change me coz i living with da true ME..


p/s : like dis group..kalo korg nk join bley la search kt facebook.. ;)


tenanglah hati.. ;)

Setiap hari kita ketawa. Setiap hari kita jumpa kawan. Setiap hari kita dapat apa yang kita nak.
Tapi..kenapa hati kita tak gembira?

Kita sembahyang setiap hari. Kita berdoa selalu pada Allah. Kita mintak sungguh-sungguh pada Allah. Tapi..kenapa susah sangat doa kita nak makbul? Sedangkan Allah ada berfirman. "Berdoalah pada Ku, nescaya akan Ku kabulkan...,"

Apa masalah kita?

Hati kita tak gembira sebab kita tak pernah bersyukur dengan apa yang kita ada. Kita tak pernah nak menghargai setiap nikmat yang kita dapat. Kita asyik memikirkan benda yang kita tak ada, sampai kita lupa melihat nikmat sekeliling kita.

Kita berdoa, tapi kenapa payah sangat doa kita Allah nak makbulkan?

Sebab kita asyik meminta pada Allah, tapi kita tak pernah mintak ampun pada Allah, sedangkan dosa-dosa kita terlampau banyak pada Allah. Alangkah tidak malunya kita. Kita merintih, kita merayu agar Allah makbulkan doa kita. Tapi, lepas kita dapat kesenangan kita lupa pada Allah, kita tak bersyukur pada Allah. Bila dah datang kesusahan, baru nak ingat Allah balik. Baru nak menangis, merintih..mintak Allah pandang kita. Macam mana Allah nak makbulkan doa kita?

Cuba kita renung diri kita. Cuba hitung, berapa kali kita sebut kalimah syukur dalam satu hari? Tak payah seminggu, cukuplah sehari sahaja. Berapa kali agaknya? Itupun kalau ada sebut la..

Pernah kita bangun malam, solat sunat...solat tahajud..solat taubat? Pernah? Ada...waktu zaman sekolah dulu. Itupun, lepas kene ketuk dengan warden, suruh bangun. Lepas tu...ada? Ada...time dah nak exam...waktu rasa result macam ada aura nak fail. Siap buat solat hajat lagi! Lepas dapat result tu, ada tak buat sujud syukur? Hmm...entah la, tak ingat pulak.

Hari-hari kita buat baik. Kita tolong orang. Kita sedekah dekat orang. Kita buat macam-macam. Tapi kenapa kita tak dapat nak rasa kemanisan setiap perbuatan yang kita lakukan tu? Hati kita tetap jugak tak tenang. Kenapa ye? Sebab dalam hati kita tak ada sifat ikhlas. Mulut cakap ikhlas, hati kata lain. Macam mana tu? Kita tolong orang sebab nak harapkan balasan. Nakkan pujian. Nakkan nama. Kita riak dengan setiap kebaikan yang kita buat. Macam mana hati nak tenang? Bila dapat kejayaan, kita bangga dengan apa yang kita ada. Mula nak menunjuk-nunjuk dekat orang. Sampai lupa siapa sebenarnya yang bagi kejayaan tu dekat kita.

Alangkah tidak malunya kita..., Allah ciptakan kita sebagai khalifah di bumi ni. Kitalah sebaik-baik kejadian yang Allah pernah ciptakan sehinggakan semua makhluk sujud pada bapa kita, Nabi Adam kecuali Iblis Laknatullah. Betapa Allah muliakan kejadian manusia. Tapi, kita sendiri tidak memelihara diri kita. Kita lupa tanggungjawab kita sebagai hamba. Kita lupa kepada yang mencipta diri kita. Bahkan, kita alpa dengan nikmat yang ada. Nabi Muhammad s.a.w, pada saat malaikat ingin mencabut nyawa Baginda, Baginda masih memikirkan umat-umatnya. Ummati! Ummati! Sampai begitu sekali sayang Rasulullah pada kita. Tapi kita....? Kita lupa pada Baginda Rasul. Berat benar lidah kita nak berselawat ke atas baginda. Macam mana hati kita nak tenang?

Lembutkanlah hati kita. Tundukkan lah diri kita pada Allah. Bersyukur dengan nikmat yang Allah pinjamkan pada kita. Semua itu tidak akan kekal. Bila-bila masa Allah boleh tarik balik semua itu. Ikhlas kan lah hati dalam setiap perkara yang kita buat.

Sesungguhnya, hanya Allah sahaja yang berkuasa menilai keikhlasan hati kita. Insya Allah, kita akan dapat merasai kelazatan halawatul iman itu sendiri. Tenanglah dikau wahai hati...


2010-05-09

hepy mother's day..



hepy mother's day mama..
iluvu..
no words can describe how much i luv u..
mom..you filled my days with rainbow lights, fairytales and sweet dream nights, A kiss to wipe away my tears. you gave the gift of life to me, what you've given to me I can never repay. I thank you for your tender care, for deep warm hugs and being there. I miss you! I love you mama, I always do. :")
sbb sy xperlu cinta hati lain saya da ade cinta yg sgt berharga..




2010-05-08

kesyukuran




(klik utk tumbesaran)

hello dunia..ni lah hasil projek aku last week..act byk gla gmba nk upload..tp tenet sgt laju..kalo nk tgok byk2 g kt mukabuku aku ade..huu..
1st tyme brlakon teater..jd watak utama..mcm harommm..
arap2 ni last..aku mmg x ssuai jd plakon dgn prangai aku yg shy2 goat neh..auwww..
btw..ni 1 pngalaman yg sgt brharga..xkn aku lupa seumo idop..tengs utk suma yg byk tlg aku mnjayakan wtk ni..tengs 2 my dearest bff..my sygs2 yg byk support n bg sokongan..
xlupa juga yg mngeji dan mngutuk..aku aggp tuh smangat utk trus bangkit..
kutukan dan kejian kau sket pon x mematahkan smangat aku..malah aku nk ucapkan tima kaseh bbyk sbb org2 mcm kau la buat aku lg smngt nk idop..

hari da mlm..so take cre evryone..jga diri..

p/s : korg agk2 wtk aku ape?pengantin kah?ahaha..;p

2010-05-07

cinta cuma satu..

Telah aku maafkan
Semua kesalahanmu
Asal kau mau berjanji
Tidak mengulangnya lagi

Telah aku terima
Sakitnya dikhianati
Sedalam cintaku ini
Selama hidupku ini

Hatiku cuma ada satu
Sudah untuk mencintaimu
Tolong jangan sakiti lagi
Nanti aku bisa mati
Cintaku cuma sama kamu
Sayangku cuma untuk kamu
Tolong jangan hancurkan lagi
Nanti aku bisa mati


p/s : utk kamu.. ;)