2010-12-21

aku hantu games

hi..assalamualaikum w.b.t

sekarang dalam mood malas mahu berbuat apa pon kecuali bermain game ini sambil melentok-lentok di atas katil bersama lappy usang kesayangan..

jeng jeng jeng

memperkenalkan

CITYVILLE


ok..meh aku nak cerita serba sikit pasai game ni..game ni lebih kurang cam game social city kot..aku tak pasti la rasa-rasa la..game ni memerlukan kita bina rumah, kedai, mall dan macam-macam lagi la kat dalam satu bandar tuh..dalam erti kata lain kita andaikan kita adalah seorang perancang bandar dan wilayah..errrrr...btoikah??
ok..sapa2 yang main game ni tolong add aku jadi jiran ampa nah..bila dah jadi jiran jangan lupa tolong hantaq energy dengan goods ok..yang tak main tu boleh la cuba-cuba main bagi hilangkan segala kebosanan yang telah melanda diri tuh..
errr..satu lagi..aku da tak main cafe world, farmville, petville, pet society, treisure island dan segala jenis-jenis menda alah ni..boleh stop dah kot hantaq gift and so on..huu.. (^___*)


p/s : teringat dulu2 isi uitm amik kos perancangan bandar dan wilayah..last2 men dalam game pon ok pa.. :)

2010-12-10

home alone

ohhhh..diumumkan stat jam ni saya dok sorang2 ja kt umah sampai 17.12.2010..
borinkkk...
malas mahu berbuat apa saja..
umpama hidup segan mati x mau..x mau..x mau..
bencinya dok sorang2 sebab slalu ingat kisah2 silam..
sampai bila nk jd ceni pon tataw..
pleasee grow up nadiah syazwani..
arghhhhhhhhhhh..tekanan perasaan..

p/s : perlukan penyakit amnesia utk saya lupakan semua ini..

ya Allah..give me strength.. :'(

2010-12-07

5 adek bradek


assalamualaikum w.b.t

hari ini aku nak kenalkan 5 adek bradek hat comey2 belaka..tahap kekacakan dan kehensemannya mampu menggoda sesiapa saja..auuww..


jom..check it out..

tadaaaaaa

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

hat ni abang sulung..nama dia  TUAH..waaa..bertuah sapa dapat hang..comey kan?




adek bawah tuah ni nama dia  JEBAT..huu..nak macam ala-ala Mitsubhisi Evo X sket..tahap kekacakan dia tak ley ganti TUAH lagi..aku minat abang sulung lagi..sori la JEBAT.. :(




adek no.3 ni pulak nama dia KASTURI..hensem tak??nak macam SAGA BLM sket kan..boleh la tahan tahap keHENSEMan dia.. hampir tergoda aku.. ;)





adek no.4 ni sangat kiut..tak percaya tengok la..anak no.4 ni memang suma kiut2 kot..ehem2..tadak kena mnegena aih..oppsss..lupa..nama dia LEKIR..







ok..yang ni pulak adik bongsu..nama ja bongsu tapi awat besaq dari hat len tataw..huu..nama dia  LEKIU..sorry to say la LEKIU..aku tak minat gemok2 cam kau sebab aku pon gemok..ahaha.. :D



haa..amacam??pilih2 mana berkenan..

mamak..bungkus lekir satu..gua mau angkat lekir..muahahaha..

p/s : kalo lah bley order macam kt kedai mamak kn best..waaahhh..berangan la kau..!


2010-11-25

a day to remember *part 1*


ohhh..ini entry bergambar..

mari kita lihat kanak-kanak comel sedang riang gembira bergelak ketawa 
sambil menghilangkan duka lara di jiwa sebelum mereka mengambil peksa..


sesampainya disana tanpa membuang masa mereka terus bercengkerama ;





sebelom masok kena pakai jam dulu..barulah boleh melangkah ini tempat..


jalan menuju kebahagiaan  ^_____^


 mari kita mengadakan mesyuarat pohon kelapa dahulu yaa sebelum mandi manda..



acara mandi dimulakan :




setelah penat berendam mari rehat sebentar bersama buaian..




matahati hampir terbenam..ayuh kita pulang.. ;(





ohh..thank you kawan-kawan kerna sudi mengheret diriku bersama-sama anda semua..
saya sangat gembira
senyum sampai telinga.. ^____________^



2010-11-24

keluh kesah



arghhhhhh....

tekanan perasaan

serabutnya hidup..

perut makin gendut..

jerawat koi banyak..

muka makin bulat..

pergerakan semakin perlahan..

aku makin malas..

demnn..

grrrrr....

p/s : sebelum masok maktab balik nanti kena buat sesuatu ni..kalo tak jenuh bernanah telinga dengaq kutukan demi kutukan..

2010-11-21

semester dah habis


tengok budak gemok kt atas ni..budak ni lah yang selalu main banyak masa final exam..bila nak study je malas..bila nk buat assignment ja liat..bila nk wat amali je lenguh2 badan tapi bila time makan fuhhh..segala-galanya aman.. : D

ok ok stop..cuti da stat seminggu yang lalu..aku nk mintak maaf kalo ada salah silap dekat kau..kau..kau dan kau..mama pesan kena mintak maaf takut2 nanti tak sempat..dalam sebulan macam2 boleh jadi...lagipun b4 nk masuk sem baru n tahun baru kena la hapuskan dosa lama dulu..muahaha..

senarai list kesalahan dekat kawan-kawan :

  1. jeling-jeling time exam pastu copy paste..
  2. cilok makanan, sedut ayaq ais pastu wat muka kering
  3. pinjam pen orang buat2 lupa nk pulang
  4. conteng wall FB korang merepek bukan2..
  5. sengaja tak balas sms korang sebab malas
  6. lambat bayar hutang korang pastu kekadang wat2 lupa
  7. jumpa kt koridor pastu tetiba dok sepak terajang korang
  8. guna harddisk korang lama2..dah bukak banyak folder baru perasan tu orang punya..
  9. makan terlupa nk ajak korang. pastu tengok dok telan ayaq liuq ja..kesiaaaannnnn
  10. sengaja kutuk korang depan2..nk bg korang malu bila orang gelak..(gila keji punya prangai)
  11. gosip2 dalam erti kata lain mengumpat korang terok2 tanpa pengetahuan korang..
  12. gelak kuat2 dalam kelas sampai korang menyampah
  13. tarik muncung panjang2 depan korang bila tersentap sket
maap la kalo2 ada lagi yang terlepas pandang tak masokkan dalam list..sory sory sory weh..nampak sangat banyak salah ..huu..sebenarnya it's not easy to get along with others kan?kn?kn?sometimes,  i do things that get me into trouble. not sometimes but often.. hee..that why lah, saying "maaf" maybe can help, after apologizing, i'm might feel a little better (hope korang probably will too yaa) *peace*


happy holiday semua..selamat menggemokkan badan ye suma..harap2 aku sorang tak gemokk..marilah rakan-rakan sertai aku kita gemokkan badan.. ^_______^

2010-11-07

terima kasih Tuhan

Bismillahhirrahmanirrahim...

Alhamdulillah aku masih bernafas untuk mengupdate belog ini..
exam is around da corner..
tataw la napa kali ni penyegan nk mampoih..
jeneh study last minute..last2 bila da fed up terus *pasrah*..

hurmm..
tataw la aku patot rasa sronok teterok gelak sampai guling2 jatuh katil atau aku harus sedih teriak meleleh meratap pilu..
yess..aku admit aku seronokkkk sgt sampai ketaq tangan2 nk menaip..
rasa sesak ja nafas ni punyala seronokkk teterokkk..
tak sia sia aku tunggu sampai 2 tahun..
berkat kesabaran aku..akhirnya.. PENANTIAN ini sangattttt la berBALOI BALOI..
aku tunggu hari ini saat ini jam ini minit ini untuk aku gelak sepuas hati sebenarnya..
tapi dalam masa yang sama aku rasa sedih..
sedih yang aku seniri tataw kenapa aku perlu rasa cmtu..patotnya seronok la kan??huh..!!

terima kasih Tuhan
sebab sudi dengar rintihan sedih luka hambaMu ini

Terima kasih Tuhan
Kau susun atur setiap langkah hidup aku
dengan perjalanan dan pengalaman
yang penuh dengan pengajaran dan pembelajaran
tentang apa itu KESABARAN..

nota exam: aku da percaya hidup ini memang ada KARMA..
terima kasih ya Allah.. :)


2010-10-30

pemilik hati

dear hati...
sory 4 everything..
tengs jugak sebab kuat selama ni..
tengs sgt atas kekuatan yang kau beri selama ni..
aku tak salahkan kau hati jika sekarang kau dah tak mampu bertahan..
kerna banyak sangat benda kau simpan sampai dah menjadi beban..


hati..
aku taw kau da berhenti berharap..berhenti berharap untuk semua benda dalam hidup yang kau impikan..
yessss..kau da give up..sebab kau da penat tunggu dan tunggu dan tunggu dan menanti sesuatu yang kau sendiri tak pasti...
kau takut untuk luahkan..kau malu untuk bicarakan..kau benci untuk menyusahkan..


hati..
aku harap kau teruskan lah kuat untuk menghadapi dunia..
walaupun kau jatuh terjelupuk tiada siapa yang menjengukk
aku tahu kau kuat hati..

hati..
aku mohon pada kau teruskan lah kuat..
kerana kau sumber kekuatan aku..
supaya aku dapat bangun dan terus berlari..

2010-10-15

cerita saya

assalamualaikum w.b.t

sudah sekian lama blog ini terbiar baru malam ni terasa untuk menaip..syukur alhamdulillah aku masih sehat..yaa..bertambah tambah sehat dengan berat badan yang agak membanggakan kedua orang tua ku..kalo dulu mereka bimbang kenapa semakin kurus kini mereka mampu tersenyum bahagia dengan kegemokan aku yang semakin melampau-lampau..  ;))

hurmmm..actually no stories to share..cukup la aku katakan everything is back to normal..3 minggu yang aku lalui sgt perit dan pedih tapi aku cuba hilangkan perasaan itu agar semua orang bley tersenyum bahagia biarpun hati  ini yang bergelodak seribu rasa..takde niat sket pun nk lukakan hati mereka..cuma hati ini kecik sangat..sket2 nak terasa..sket2 nak tacing kan..mungkin luaran hati ini nampak seperti batu padahal dalaman macam jeli je..lembut and lembik nk mampusss..yekkk..

ohh..untuk pengetahun anda semua bulan ni saja sudah berbijik2 kek aku telan..disebabkan itu juga pipi aku semakin kembong dan membengkak..jangan ditegur kalo saiz baju sudah tidak seperti dulu..aku  juga sibuk menyumbat perut dengan makanan2 yang amat enak sekali sehingga tidak sedar bahawa rupa aku sekarang sudah tidak seperti dulu..kegilaan kepada makanan semakin menjadi-jadi..sapa2 ada tips untuk hilangkan rasa cinta aku pada makanan bley la kongsi2 bersama.. sharing is caring right?? ;))

kat bawah ni aku uploadkan muka besday2 boy n girl yang baru lepas..dengan tibanya tarikh 10.10.10 maka berakhirlah juga besday all my bff.. hepy besday to all of u..semoga anda semua bahagia selalu and sentiasa murah rezeki..aminnn..


tikah n shah (mcm hot kapel kn??haha)

kesayangan's

zura n ae..

k.a.m.i
 
last but not least aku nk mintak maaf pada sapa2 yang ada tersentap dengan kata2 yang terkeluar dari mulut aku..i'm not perfect but i try to be perfect..

jaga diri semua..bye.. ;)

2010-09-15

entah kenapa aku sayang kau

 sitting here thinking.
of the times you've hurt me.
wondering why i still love you.
maybe it's your eyes.
the way they make me feel so good inside.
or the way you smile..
that makes me feel  that i've never been so happy in my life.
its probably just the way you are you.
a funny, sweet ,caring, cute guy that every girl dreams of.
but all the time you hurt me.
i just dont understand.

why i still love you..

2010-09-10

esok hari raya

saya WAJIB bergembira

walaupon hati bergelodak sejuta rasa..

saya harus berpura-pura..

untuk menunjukkan kebahagiaan saya..


ohhh..bencinya perasaan begini..Ya Allah..give me strengh.. ;(

2010-09-05


old memories make me sick..

;'(

tewas lagi

assalamualaikum w.b.t

ingat tak lagi post aku aitu pasal akal vs nafsu... aku cakap aku nak akal menang kan..
tapi akal kalah..akhirnya nafsu yang menang..
tetiba rasa sebak gila..menyesal sebab tak gunakan akal yang Allah bagi..
adat la kan manusia..bila benda dah jadi time tuh la baru nak menyesal..pastu buat lagi..pastu menyesal pulak kan..haishhh..
aku dah tak berani nak janji dengan diri sendiri..sebab aku selalu tipu diri aku..aku cakap lain tapi buat lain..
sekarang dah terhantuk baru rasa sakit..sakit dia Tuhan je tahu..perit dia..pedih dia..
aku yakin apa yang berlaku mesti ada hikmah dia kn..aku sendiri pon dah nampak hikmah yang Allah bagi..
tapi tataw kenapa hati aku buta lagi.. ;(

ya Allah..kuatkan hatiku..
sesungguhnya aku insan lemah yang masih memerlukan bimbinganMu..

jika aku jatuh hati

tipah tertipu


assalamualaikum w.b.t

disebabkan terlalu lama tidoq di siang hari bila malam menjelma aku mula tak keruan..
tiba-tiba tadi dok godek-godek album dalam laptop ni terjumpa gambar2 lama..
terus aku gelak sorang-sorang macam orang gila..
sampai berayaq mata..setelah sekian lama tak gelak camni..haha..
kalo orang len tengok gambar ni mesti tadak makna papepon kan..tp kalo aku dengan orang2 yang dalam gambar ni tengok rasa cam nk guling-guling je..haha
betapa childish nye kami..semuanya sebab syed muzaphar..ala..angkasawan tuh..
cait..disebabkan dialah kami jadi mereng tak tentu hala seketika..
tak dapat bergambaq dgn syed muszaphar dapat bergambaq dengan kazen dia pon jadi la..
sebut pasal kazen kami pon tataw kata tuh sapa..men percaya ja bila dia ngaku dia kazen..haha..
punya la angau kat syed muszhapar tuh kan..

tgok la..betapa bz nya lyn pminat..
time neh dia dh nk blk..time neh gk aku mik kesempatan berjabat tgn bramas mesra u..awww..tgn tuh aku dok cium smpai ptg kot bekas syed muszhapar pgg..tlg lah jeles u'olls..haha
haaa..hat ni kami dok promot buku dia..lai lai..mai beli mai..selling fast..fully booked..huu
hat ni aku dok gegeh pulun sorg2 nk promot buku dia..cm taek ja kn..hat sbelah tuh sibuk kira keuntungan..haha

ok..blk pada kisah tadi..gambaq ni la paling tak ley blah..tadaaa..memperkenalkan kazen syed muszhapar shukor yang palsu


jeng..jeng..jeng...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



tipah tertipu..tidakkkk..padan muka kita suma kena tipu..kazen la sgt padahal bodyguard je pon..kah3..

p/s : rendu kt suma2 hat dlm gambaq neh..kalo masa bley pusing balik kan..hurmmm.. );

2010-09-04

tidoq

bosannya..
kenapa tak rasa macam nak raya neh??
kenapa orang lain dah mula kalut kemas2 rumah, beli baju raya, buat kuih raya tapi aku satu ape pon tadak neh??kenapa tak excited macam orang len neh..
sejak balik rumah ni hari2  tido tak sedar diri..
bangun2 dah maghrib..
lepas berbuka pon still sambung tido..
teraweh pon ntah ke mana hala..nasib la yang wajib still ingat..
kalo tak..puasa sia2 je..
ternyata hebatnya penangan katil di rumah ini..
apa nak jadi ni..
asemen pon berlambak2 dah nk submit after raya..
satu habuk pon tak siap lagi..

ya Allah kau pulihkan semangat aku yang hilang ntah kemana.. ):

p/s : nk sambung tdo blk dgn hrpn bila bgn semua ingatan dh hilang..!

2010-09-03

refresh hati

Bila kita memulakan sesuatu...
Kadang-kadang kita lupa letakkan niat
Kadang-kadang kita lupa baca Bismillah
Sebab tu bila ada masalah,
Kita cepat menyerah...


Bila kita berniat...
Kadang-kadang kita lupa letakkan usaha,
Kadang-kadang kita tunggu disergah baru hendak mengolah,
Sebab tu bila kerja tak menjadi,
Kita mula angkat kaki...

Bila kita berusaha...
Kadang-kadang lupa pula hendak berdoa,
Siang malam kerah tenaga dan masa...
Sebab tu bila kerja masih tak sempurna,
Kita mudah putus asa...

Bila kita berniat, berusaha dan berdoa...
Kadang-kadang kita lupa pula untuk bertawakkal pada Yang Esa.
Bertawakal pun pada bicara tapi di hati masih buta.
Sebab tu bila dilanda masalah,
Kita marah tak tentu hala...


Bila kita berniat, berusaha, berdoa dan bertawakal...
Kadang-kadang kita tetap alpa,
Nak sebut Alhamdulillah pun payah,
Berdoa pun sekali sekala,
Bersyukur sekejap cuma..


Sebab tu bila kita berjaya,
Allah datangkan ujian dan musibah...
Supaya kita ingat dan kembali ke jalan redha,
Tetapi kita kecewa sampai mencari jalan mudah..
Membenci diri memusuhi nadi.


Sedangkan...
Kita manusia ciptaan Allah,
Bernafas di udara yang sama,
Bila lemah Allah itu ada,
Bila derita Allah itu bersama,
Senang, susah, sedih, gembira...
Allah takkan lupa pada langkah kita.




WHEN U THINK THERE IS NO ONE TO TURN TO
REMEMBER 
ALLAH IS ALWAYS THERE FOR YOU.. ;)


p/s : i noe u r strong..u can faced it dear..
anda taktahu yang saya tahu.. ;(

2010-09-02

akal vs nafsu

selamat pagi dunia..

sekarang da pukul 2.50 a.m..tapi mata aku still celik lebih bulat dari biasa..
aku tengah pikir sesuatu yang pasti
otak aku kusut+serabut..
sekarang cuma ada 2 jalan je untuk aku..
aku sendiri yang kena tentukan..
antara akal dan nafsu..
jiwa aku keliru..
aku tataw apa lagi aku nak..
kekadang aku malu yang kt Atas nuh..
aku cuba lawan nafsu agar akal aku menang..
tapi akal aku sangat tipis dan nipis..
aku tanak nafsu aku menang..tanak..tanak..tanak..!!!!

Ya Allah..aku mohon petunjuk dariMu..bantulah aku.. ;'(

jalan mana satu neh nak pegi?? ;'(

p/s : susahnya bila 9 nafsu kuasai perempuan.. ;'(

2010-09-01

plastic surgery

i need plastic surgery pleaseeeee...
tolong la wahai bintik2 nakal jangan dok merayap sangat kt muka aku..
aku nk rayaaa la weyyyy...
OMG..i really2 need plastic surgery right now..
nk buang bintik2 noda di cerok muka..
nk hapuskan lemak2 tepu di badan...
huwaaaaa...x suka nya tengok muka kt cermin sekarang..
rasa macam tuttttttt...
ohhhh. xbek2..xmo kutuk diri sendiri..
tp da terkutuk..
nak kulit muka macam dulu..yang licin licau..
nk badan macam dulu gk..yang ringan dari biasa...ahaaa..

jom kita banding beza gambar dulu n skrg..


 (2009)
see..muka time neh mcm licin kan??walaupon hakikatnya mmg licin..haha..

2010
      jgn tgok jgn tgok..muka itam..wana kulit mcm keling..tak sekata..jerawat pnuh..pasepa jd lagu neh???

raya dah nk dekat..camna nk jumpa sanak saudara jauh di mata neh...adoiii..tak sanggup eden berhari raya dngan muka berbintik2 lagu neh..cek malu..uwaaaa..nk plastic surgery plzzzz..anyone..tolong support 2,3 ribu riban sket..haha.

2010-08-29

kenape ALLAH temukan kita dengan org yang salah

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA


notakaki:saya cuma copy n paste je utk ingatan diri sendiri..;)

terima kaseh semua

assalamualaikum dunia..;)

setelah menyepikan diri sekian lama baru kini terasa nk menaip sesuatu yang masih tidak pasti..
ohhhh..sebelum terlambat..walaupon dah terlambat kan..selamat berpuasa semua..jangan lupa banyakkan beribadah semuanya sebab bulan ini pahalanya semua berganda..saya juga tengah kejar mana yang dapat harap anda pon begitu.. ;)

to keluarga yang sentiasa di sisi, kawan-kawan rapat, kawan jauh dimata dekat dihati, kawan baik kawan tak baik; saya minta maaf kalau ada salah silap..kawankawan yang dekat tu, jangan mengada-ngada nak pura-pura lupa nak ajak pergi bazar atau buka sama2..saya sekarang berada di kampung halaman terchenta..harap anda semua prihatin.. ^_^

kepada housemates tersayang, thank you bersusah-payah kejut sahur, kejut subuh.. kejut pegi kelas..terima kasih juga selalu masakkan makanan yang sedap2 waktu berbuka.. sekejap saja kita dapat puasa bersama..apa2 pon terima kasih semua.. ;)

to awak semua, jangan nakal-nakal bulan puasa ni okayy.jangan skip teraweh ye macam budak tuh..dia memang seorang yang pemalas..tak boleh nak kata apa dah..huu..

2010-08-14

ramadhan


HAPPY FASTING
everyone!

semoga ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya. as if this is my last ramadhan, i would like to take time to apologizes for everything that i did. for every single tears i brought to your eyes, hurt your feelings, talk behind your back or offended you in any ways. you may not like the way i treat you, but that's the best i can do.
take care dear readers ♥

2010-08-02

aku sakit

Aku sakit
Bila menatap matamu
Sedarku bahawa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sedarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sedarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tahu

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Kerna diriku tak bererti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin


;(((((

2010-07-17

bila paul nak ramal elaun pulak??



sotong oiii..tolong ramal sat elaun masok bila??aku da sesak terok da neh..kering kontang suma cukup..duit kat bank ada 2,3 kupang ja lagi neh..adoiii..

2010-07-01

bila terpaksa memilih

hye
aku dalam delema wanita neh...delema ke delima ke dilema??
tak kesah la aih...ulang balik dari starting..aku macam dalam delema..tak tau lah kenapa wujud perkataan "macam" ditengah-tengah ayat..mungkin sebab aku rasa delema aku ni boleh diselesaikan..tapi.........
sekiranya...aku berkorban.....(sigh)<<<<<
aku tau tak elok mengeluh..aku tau..tapi aku buat....kenapa?kenapa?kenapa

aku kadang-kadang buntu...dan lepas tuh aku paksa diri buat macam tak ada apa-apa yang berlaku...buat macam "everything gonna be fine"..aku tau aku tipu..sebab NOT everything gonna be fine....tipu tipu tipu....tapi tak pelah....aku buat je macam tak de ape ape yang berlaku....aku akan minimize kan untuk tak menyusahkan orang sekeliling..aku cuba,bukan aku tak cuba...tapi sekarang ni aku betul-betul dalam delema...aku terpaksa lepas kan sesuatu demi sesuatu yang lain..kali ni aku kena berkorban salah satu..aku tak mampu grab kedua-duanya itu..

aku macam kecil hati dengan diri sendiri..tak ada orang lain yang salah pon..tapi diri sendiri...pelik kan kecik hati dengan diri sendiri??.....erm..mampu ke aku berkorban...aku sendiri tak tau.......................dan aku tau aku terpaksa lepaskan 2 perkara demi satu perkara...aku terpaksa.sangat terpaksa..eh eh..tak tak..aku macam rela..tapi kenapa perlu ada ayat "macam" lagi??haisshhhhh..buntuuu..

2010-06-25

hati tolonglah tenang..

awat x tenang neh..
awat dok gelisah semacam ni...uwaaaaa...
xbesnya..x sukanya prasaan ni..hadoiiii...bencii...
sok kna balik maktab dah..maknanya rutin harian aku akan stat mcm biasa dh..
x suka..x suka..x suka...
kna mngadap muka2 yang aku x suka n aku percaya depa pon x suka mngadap muka aku..huh..ada aku kesah..x suka sudah..bley p men joh2 dr aku..;p
result plak kuaq esok..hadoiiii..tekanan jiwa..
musti terok neh..x tengok pon da bley agak dh..sbb aku men byk masa jwb exam aitu..
bley plak dok lena time exam..mmg style aku kot..dr spm smpai skang time exam mesti nk tdoq..huh..bila kuaq result nyesai sorg2..padan muka..uwaaaa...!!!

2010-06-19

pegi main jauh-jauh la wey..



Just to let it away from the bottom of my heart about this matter. It's not just me, but i guess other friends also feel the same way with me.

I think that you are so so hypocryte friend i ever had. You said A but actually it's B.
You create any kind of stories to make it better than reality but don't ever think that i didn't know what the truth. But as a friend, i'll keep it silent as long as you didn't create stories about me and let people know what my bad side.

I keep your bad side as a secret, between us, so do the same to me.
Never ever try create story about what i don't do.
Watch out!


Selagi aku boleh sabar, aku akan bersabar dan layan permainan kau. Tetapi, sabar aku ada batas dan jangan sampai aku malukan kau depan kawan kawan kita. Just remember.


2010-06-13

talam dua muka

"wei aku ada rahsia neh weh tp hang janji jangan bgtau sapa2 ok?.ni antara aku dengan hang ja"

"ok2 aku janji"
(tapi alih2, tak sampai SEJAM, berita tentang perkara RAHSIA tuh dah terdedah)

penah tak situasi ini berlaku kepada anda sekalian wahai rakyat jelata???

kalo tak penah korang memang da lucky one..
tp
aku penah!
dan selalu..selalu..selalu..
so sekarang aku memegang konsep:

semua org dalam dunia neh tak bleh dipercayai..semuanya penipu+hipokrit+talam dua muka..

memang la orang akan cakap bukan semua manusia hatinya macam tu..tapi manusia2 yang disekeliling aku memang begitu..hatinya sangat busuk+berulat..kekadang aku terasa hati aku makin kotor bila kawan dengan orang macam tuh..aku admit hati aku jugak semakin lama semakin terok..!

setakat sekarang, kadar keberkesanan ialah. 85%.


contoh:

scene 1
si A: weh aku ada rahsia. tp ang jgn bgtau org len ok!

si B: ok2. ang xkan xcaya kat aku. kata dh lama kawan

scene 2
si B: weh aku ada satu cerita. Si A cerita. tp ang janji jgn bgtau sesapa ok?

si C: ok2. aku seorg yg boleh dipercayai lah. dont worry.

scene 3
si C: weh, aku nak cerita satu benda. si B yg bgtau. tp ang jgn cerita kat sesapa lak. ok??? janji??

si d: ok. tadahal lah. janji!

mcm tuh lah seterus dan seterusnya..

moral of the story

jgn percaya sangat kat sesapa.
nk percaya boleh. kalo benda kecik2 ok. kalo benda besaq2, jgn harap lah even kawan baek sendiri..tengah baek memanglah simpan rahsia kita lepas gadoh mula la jadi mami jarum canang sana sini..paling aku tak leh terima tengah2 dok baik pon bley lagi dok bukak aib kita kt orang len..kalo sembang2 berdua ok la..ni skali dalam fesbuk pon bley dok bergosip lagi..macam aku bodo je tataw pape..
persoalannya..perlukan berbaik2 dengan orang macam tuh????


p/s:
aku ada time aku boleh percaya sgt.
tp kdg2 terlepas cakap gak.
mintak maap dunia akhirat kalo sesapa penah terkena..!

2010-06-10

mama..nak kawen..!

Tahukah anda..!!!

bahawa saya amat jeles tengok kawan-kawan yang sebaya saya da kawen..
oh mama..saya mahu kawen..huk3..
to siti sarah and ros adiba..
congratulate for ur wedding..
sory sarah takleh pegi ur wedding coz time tuh i ade kt kl..
i jeles tengok ur picture..jeles amat sih..huu..
smoga korang bahagia hingga ke anak cucu..
cepat2 la dapat baby yee.. ^-^



sarah n fazly..sory..trcuri gambaq ni kt fb..sweet sgt..i looiikee..

and



diba n fazreen..gambaq curi gk kt fb..
congratulate..x sangka hg kawen dulu kan..huu.. ;))




haa..hat ni gambaq ori k..aku dok kt sebelah pengantin tuh..sj dok dekat2..amik aura..kot2 lepas ni aku pulak kn..aminn..haha..gatai noh.. ^-^

utk semua pengantin2 baru..tahniah..nanti aku plak menyusul..insyaAllah.. (awat gatai sgt ni..haishhh)

p/s : u..cptla msok minang i..;p

2010-06-08

bila cinta

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan..

2010-06-07

ba wau sin alif nun

cuti yang sangat bosan..bosan..bosan
bila tak cuti gaduh nak cuti...
bila dah cuti bosan pulak..haishhh..
hari-hari keje makan+tido+online+facebooking=tong sampah
tu je keje hari-hari..
kenapa sama dengan tong sampah???
sebab disebabkan keje aku hari-hari macam tuh menyebabkan badan aku da macam tong sampah..
nk berjalan-jalan pon duit takde..
dok tahan nafsu ja neh tengok sale merata rata cerok..
nak shopping pon duit tinggal rm13.26 ja lagi dalam akaun..grrrrrr...
arghhh.. terasa diri ni makin lama makin gila..sikit ja lagi nak kena hantaq masok wad tampoi..huh..!!!

p/s : i hope my memory of you will lost forever and ever and ever...urghhhh..

2010-05-30

jagalah hati jangan kau cemari

kalau boleh aku nak jaga hati semua orang macam hati itu aku yang punya tapi itu pon kalau bolehlah..masalahnya aku tak mampu dan tak boleh..aku da gagal..biarlah 5,6 juta kali pon aku cuba..tapi tetap tak boleh nak memuaskan hati semua orang..bak kata pepatah..
"rambut sama hitam..tapi hati warna-warni.."

aku taw aku dah banyakkan sakitkan hati orang sama ada sedar atau tidak..
aku tak kesah kalo orang nak sakitkan hati aku..tapi aku tanak hati diorang sakit macam hati aku..biarlah aku sorang je rasa sakitnya hati..aku tak kesah..aku da biasa disakiti..hati aku da kental..ahaha..-_-

da prob is aku tak pandai nk jaga hati orang..kekadang akal jahat datang..iblis setan rasuk..
"asek aku je jaga hati kau..ade kau jaga hati aku.."
tapi cepat2 aku tepis..biarlah..biarlah..biarlah..sabar jelah..sabar dan terus sabar..
padahal hati aku Allah je yang tau..saketnya nk jaga hati org..hati sendiri terluka..
tapi aku puas atleast aku da cuba gembirakan hati orang..

pada sapa2 yang selalu sangat terasa hati dengan aku..aku mintak maap..aku akan cuba jagahati kau kau kau orang..insyaAllah..give me a chance I will try to keep your heart I watch all kinds of my heart..


p/s : layan lagu hati yang kau sakiti..sob3.. ;'(((

2010-05-26

sejujur hatimu..

Kau ucapkan kata-kata yang tak ku duga
Bersungguh dirimu melamar hatiku
Oh baru semalam kau nyatakan sangsimu
Tiada pengganti dirinya buatku

Siapakah diriku yang benar buatmu
Seikhlas hatimu
Apa kau rasakan
Di wajah curiga berbicara
Hatiku bukan mainanmu
Ucaplah sejujur hatimu

Ku cukup beranikah ku nyatakan cinta
Apakah benar aku yang kau inginkan
Kau bagaikan sinar
Sememangnya ku gusar

2010-05-22

kemaaafan

hye..dgn rjinnya sy mengeupdatekn belog ini sambil membuang masa menonton puaka niyang rapik..apa kejadahnya dok tengok cerita time2 exam ni..haiishhh..tolong2..bg nasihat sket soh aku p study..huu..malas aih..awat mood x mai2 g neh..dok terbang p mana tataw..haishhh..
masalah jiwa sedang melanda..hilang satu perkara satu lagi datang menjelma..adoiii..mcm2 ragam..mcm2 kerenah..malas dah aku nak amik kesah..slama ni aku je jaga hati kau..ade kau jaga hati aku?ade?ade?ade?wutever..huh..

di kesempatan ini aku nk mntk maap jugak kt semua kalo ade sape2 yang terasa dengan aku..manusia x sempurna mcm aku ni mmg tak lepas dari buat salah
engkau-engkau yang pernah sakit hati dengan cakap cakap kasaq aku yang si mulut capul ini aku minta maaf -_-"
tolong halalkan mulut aku yang susah nak kelik pause walaupon sejam..;p

pada sesiapa yang tak puas hati dengan aku,aku minta maaf jugak..
tolong jangan cakap belakang.tolonglah..tak profesional langsung.. (mcm aku profesional sangat..ahahaha)ok2..back 2 story..kalo betul2 aku membuat engkau2 bermasalah just berfacebook, text atau give me a call.
assalamualaikum. nad, aku ada tak puas hati dengan hang. jom jumpa. kan simple cakap depan depan. kita boleh settle cara baik kn?kn?kn?kat Big Apple.. aku belanja kau bayar..

banyak lagi perkara aku nk mintak maaf sebab aku sedar diri ni..milikNya yang tak pernah sempurna..

kepada sesiapa yang pernah caci mencacing aku dulu,aku maafkan :)
yang pernah fitnah aku macam2 benda..ok aku maafkan ;)
yang pernah tipu aku segala macam mak nenek aku maafkan :)
yang pernah kecewakan aku..aku maafkan :)
yang pernah curi harta benda aku.. aku maafkan :)
yang pernah kutuk mengutuk aku..aku maafkan ;)
yang sering kacau privacy aku, aku maafkan :)
yang pernah perli2 aku..aku maafkan :)
yang sering salah sangka dengan mulut..perangai aku..aku maafkan..
korang2 yang tak kenal aku tolong jgn judge yang bukan2 pasal aku..tolonglah.. haisshhh.. ;)


aku bukan nak cakap yang aku ni baik tahap bewak konon mulia hati nak maafkan semua orang. NO. cuma aku tanak hati yang kotor effect study untuk aku tempur final nanti. ceeewahhh..haishh.. itu saje. so tolong jangan pikir macam macam yang berbaur negative..ada paham??kan da cakap tadi..jangan judge aku bukan-bukan..lupa la tuh..haishhh


hmm tapi.. setelah lama berfikir, i've made my point on something yang kita dah jelas sebabnya. tak semua orang suka kita dan tak semua orang sayang kita sebenarnya. kau buatlah 5ratus 48 juta perenggan minta maaf sekalipon..kalau dia dah benci, tak boleh nak buat apa.. ya Allah, jauhkan aku dari hati macam tu. amin.


dan.. kepada sesiapa yang masih menerima aku dalam hidup anda.. terima kasih. itu pun sudah cukup untuk bawa doa kalian supaya segala urusan aku di dunia akhirat senang dan dipermudahkan.

SELAMAT BERJAYA SEMUANYA..CHAIIYOOK..CHAAIYOOK..AJA-AJA FIGHTING.. ;)

2010-05-16

selamat hari guru

hepy teachers day untuk semua guru-guru kat Malaysia ni..xpecely cikgu2 yang pernah mengajar aku sampai aku pon bakal jadi guru jugak 1 ari nanti..insyaAllah..untuk cikgu2

SK.Jalan Pegawai
SMK Tun Sharifah Rodziah
SMT Alor Star
sekolah2 yg pernah aku buat PBS
pensyarah2 IPG KSAH
dan suma yg bergelar guru..

xlupa jugak untuk cikgu yang penah maki hamun aku dlu sbb wat bising dlm kls..aku igt smpai skrg..malu ooo kna baling duster..auwww..kantoi2..aku bkn jht tp nakal ja sket..besala zaman2 skolah kn..nk pulak dok sebelah geng..pg2 mai skolah reja dok bkk hot story time ckgu dok mengajaq kt depan mo x kna baling duster skali..huu..apa2 pon tu suma knangan maneh pahet masa skolah..bes dok skolah ni cuba x larat mangket pg ja..sama la skang pon..kna mangket pg2 p kls..huk3..
utk kawan2 aku yg suma bakal2 guru..epy tices day..moga2 kita bakal jd guru yg cemerlang gemilang dan terbilang..huu..


p/s : aku nk jd chekgu yg glamer..hrp maklom..;p



2010-05-13

jadual exam ;)


jadual exam dah lama kuar..exam da nk dkt..stdy 1 habuk pon x lg..adoiii..mcm pndai ja..da la sminggu dok umh..buku pon x bwk blk..apa nk jadi tatau aku ni..penyegan nk mampus..huu..sapa2..tlg bg nasihat sket suruh aku p study..ni keja on9 pastu tdoq..bgn mkn..tgok tv smbung tdoq blk..bila gumuk mula la kalut nk diet..diet pon x kurus2..nasib badan la nadiah syazwani oiii..da mmg engkau tuh jnis gumuk kena la terima kenyataan..haha..

ni jadual aku utk semester ni ;)

19/5 EDU 3104 - PENGURUSAN BILIK DARJAH DAN TINGKAH LAKU --> 2.30pm-5.00pm

24/5 PRA 3105 - PERKEMBANGAN KOGNITIF KANAK-KANAK --> 8.30-11am

25/5 PRA 3106 - PERKEMBANGAN KREATIVITI KANAK-KANAK --> 8.30-11am

26/5 PJM 3106 - ANATOMI DAN FISIOLOGI --> 8.30-11am

27/5 PRM 3101 - PEMBELAJARAN MUZIK PENDIDIKAN PRASEKOLAH --> 2.30-5.00pm

28/5 - CABUT BALIK RUMAH....;p


gila bapak straight kot timetable kali..mmpus la aku..jenuh khatam suma ni..sapa2 ada spot tolong huluq2..sama2 lah kita hulurkan tangan ringankan beban..jgn dok mkn sorang
ja..tau la kenyang sorang pon tapi kesian la kt aku yang lapaq ni wey..huu..;p


2010-05-11

it's me not you


whoever i am jus accept me as wut i am ryte now
n please dont expect me 2 be sumone u
2 see..dont change me coz i living with da true ME..


p/s : like dis group..kalo korg nk join bley la search kt facebook.. ;)